Weegschaal software is ideaal wanneer u meer wilt dan alleen wegen, denk hierbij aan het automatisch en foutloos opslaan van uw benodigde weegdata. Uw weegdata kan worden verwerkt in tekst formaat of in Excel-formaat. Dit geeft u in één oogopslag een duidelijk  overzicht van alle data!

Voordelen

Het gebruik van weegschaal software maakt uw bedrijfsprocessen stukken minder foutgevoelig doordat de handmatige overdracht van data wordt geautomatiseerd. Hiernaast kan er automatische registratie plaatsvinden door het voortdurend afnemen van steekproeven.

Voor Ohaus weegschalen is diverse software beschikbaar. U kunt uw data vastleggen in een PC maar ook is het mogelijk USB drivers downloaden.

De OHAUS ScaleMate configuratie software is een eenvoudige tool die u door de menu navigatie van de Defender 5000 en Ranger 7000 leidt. U kunt door middel van ScaleMate lezen, schrijven, importeren en exporteren van/naar computer en ook de menu-inhoud kunt u schalen.

Door middel van de Ohaus ScaleMate software heeft u snel toegang tot de instellingen in de weegschaal, dit maakt het eenvoudig om Excel data te importeren en exporteren. Verder is het mogelijk om informatie te beheren voor wegen, tellen, checkwegen en andere industriële toepassingen. De software voorziet ook in gebruikersbeheer & afdruksjablonen en is te gebruiken in verschillende talen.

Connectiviteit via RS232, USB, Ethernet, printers en WiFi worden ondersteund, afhankelijk van het model weegschaal.

Klik hier voor het software overzicht

Via de Kern software vindt er directe overdracht plaats van weeggegevens naar Windowsapplicaties (XP, Vista, Windows 7). De overdracht vindt plaats via RS 232 naar de computer, naar bijvoorbeeld Excel, met één druk op de knop of tijdgestuurd.

De software heeft een zeer flexibele opmaak en ontwerp, in het bijzonder registratie van datum en tijd voor elke gemeten waarde, indien nodig. Elk apparaat/interface kan worden aangesloten, evenals gelijktijdige en gesynchroniseerde opname van verschillende saldi.

Tot slot kan er automatische opname plaatsvinden voor langdurige tests. Door GLP goedgekeurde laboratoriumsoftware. U kunt de software gebruiken met een goede laboratoriumweegschaal zoals de PNS/PNJ, maar ook een eenvoudige pakketweegschaal zoals de DE-D is aan te sluiten.

De Datalog SQL software van Rhewa biedt de meeste mogelijkheden. Zo zijn er tot 16 weegschalen aansluitbaar en kan de data worden opgeslagen in een SQL-, SDF- of MDB database. Parallel kan dit ook in .txt of .csv voor bijvoorbeeld Excel.

De software kan volledig klantspecifiek voorgeprogrammeerd worden en hoeft niet actief open te staan tijdens gebruik.

Neem contact op voor meer informatie