Uw bestellingUw bestelling: 0
Bestelling afronden

Betaling vooraf of binnen 30 dagen na factuur, ter beoordeling door Stimag B.V.
Prijzen zijn ex. BTW.

  • Ruim 37 jaar ervaring
  • Minimaal 2 jaar garantie
  • Eigen technische dienst
  • Erkende keurder

Stimag breidt aantal ijkmeesters fors uit

Stimag is ijkbevoegd sinds 1998, dit betekent dat we al bijna 20 jaar weegschalen leveren en onderhouden die “Geschikt voor handelsdoeleinden” zijn.
Ook hebben we een samenwerkingsverband met het Ministerie van Economische Zaken, waardoor controles door het Ministerie vaak sneller verlopen.

 

Regels

In de afgelopen jaren zijn de regels verder aangescherpt en worden bedrijven eerder op hun verantwoordelijkheid aangesproken door overheid en afnemers.
Geijkte weegschalen worden dan ook een steeds belangrijker middel om te zorgen dat de klant het gewicht krijgt waarvoor hij betaalt.
Ook de veiligheid van consumenten wordt ermee vergroot, bijvoorbeeld in het geval van een personenweegschaal die gebruikt wordt om de conditie van patiënten te monitoren.

 

IJkmeesters

Voor Stimag was het aanleiding om haar capaciteit uit te breiden door alle Technische Dienst medewerkers op te leiden tot ijkmeester.
Inmiddels is iedereen gecertificeerd en mogen nu, in plaats van twee, al onze vijf collega’s verzegelingen verbreken en opnieuw aanbrengen, bijvoorbeeld voor controle of reparatie.
Dus heeft u een vraag over een geijkte of niet geijkte weegschaal, nieuw of gebruikt: Neem contact op met een van onze ijkmeesters !