Uw bestelling Uw bestelling:  0
Bestelling afronden

Betaling vooraf of binnen 30 dagen na factuur, ter beoordeling door Stimag B.V.
Prijzen zijn ex. BTW.

Hangweegschaal / Kraanweegschaal

Hangweegschaal

Een hangweegschaal of een kraanweegschaal is een uitkomst voor producten die hangend gewogen moeten worden. Een hangweegschaal is er met een weegvermogen van 5 kg tot aan 10.000 kg.

Hoe gebruik je een hangweegschaal?

De toepassingen zijn zeer divers: In kleine meetgebieden worden ze toegepast voor grote objecten die een gering gewicht hebben, zoals bijvoorbeeld (wedstrijd) fietsen. Aan het andere uiterste vinden we bijvoorbeeld de staalindustrie die vaak weegschalen in de kranen integreren. Ook sommige voorraad tanks worden hangend gewogen, bijvoorbeeld als ze niet op poten kunnen staan door ruimtegebrek.

Eigenschappen

Kraanweegschalen zijn van zichzelf compact en daarom bij uitstek geschikt om op verschillende plekken te gebruiken. Ze kunnen makkelijk vervoerd worden en zijn snel gebruiksklaar. Voor het meten van spankracht of het wegen van schepen, een kraanweegschaal is voor veel doeleinden inzetbaar. Een speciale functie maakt kraanweegschalen extra aantrekkelijk: de peak-hold functie. Hierbij houdt de weegschaal zijn hoogst gemeten waarde vast, totdat deze wordt overschreden door een hogere waarde. De functie wordt veel gebruikt in materiaal testen, waarbij aan het materiaal getrokken wordt totdat het breekt. Dat zegt iets over de sterkte van het materiaal, maar het moet uiteraard wel eenvoudig te bepalen zijn zoals met deze specifieke functie. Dit type weegschaal is er van klein tot groot, met of zonder afstandsbediening en al of niet geschikt voor buiten gebruik.

Lees verder