Uw bestelling Uw bestelling:  0
Bestelling afronden

Betaling vooraf of binnen 30 dagen na factuur, ter beoordeling door Stimag B.V.
Prijzen zijn ex. BTW.

Medische weegschaal

Medische weegschaal

In de zorgsector wordt veel gebruik gemaakt van weegschalen. In ziekenhuizen, zorginstellingen en bij huisartsen is de medische weegschaal een onmisbaar hulpmiddel voor o.a. diagnose.

Gekeurd

Als er medicijnen worden verstrekt of een behandelplan wordt opgesteld naar aanleiding van het gewicht of de gewichtsontwikkeling van de patiënt, dan worden er extra eisen aan de weegschaal gesteld, omdat deze natuurlijk juist moet aangeven. Stimag levert zorgweegschalen die gekeurd zijn als medisch hulpmiddel en dus zonder problemen gebruikt kunnen worden voor deze toepassing.

Typen

Bij medische weegschalen denken we aan de aloude personenweegschaal, maar er is meer. Naast zogenaamde opstapweegschalen zijn er meer situaties te bedenken waarin personen op de een of andere manier gewogen moeten worden. Niet iedereen is echter in staat om eenvoudig op een weegschaal te stappen. Daarom zijn er uitvoeringen met een stasteun, extra lage en brede uitvoeringen, wegende stoelen, rolstoelweegschalen, tillift weegschalen en zelfs weegsystemen voor ziekenhuisbedden. Ook babyweegschalen vallen onder deze groep.

Lees verder