Uw bestelling Uw bestelling:  0
Bestelling afronden

Betaling vooraf of binnen 30 dagen na factuur, ter beoordeling door Stimag B.V.
Prijzen zijn ex. BTW.

Opstapweegschaal

Opstapweegschaal

De klassieke personenweegschaal in diverse uitvoeringen tot aan 300 kg, eventueel met lengtemeting en/of BMI berekening. Een opstapweegschaal is voorzien van een uitlezing, een weegvlak dat vaak slip vast is uitgevoerd en vier stevige voeten die meestal verstelbaar zijn voor een stabiele plaatsing op de ondergrond.

Gebruik

Personenweegschalen worden gebruikt in huishoudens, maar ook in dokterspraktijken, ziekenhuizen en zorginstellingen. Het gewicht van de patiënt is een belangrijke indicatie voor diens gezondheid en het bijhouden daarvan op een nauwkeurige weegschaal dan ook een vereiste.

BMI

Door de lengte van de patiënt te meten, bijvoorbeeld met een in de weegschaal ingebouwde lengtemeter, kan handmatig of zelfs automatisch de Body Mass Index ofwel BMI worden berekend, een belangrijke indicator voor de gezondheid van de persoon.

Medisch hulpmiddel

Voor gebruik als medisch hulpmiddel, dus in de geneeskunde, levert Stimag geijkte en gecertificeerde weegschalen die aan alle huidige eisen op dit gebied voldoen. Bovendien kunnen wij de weegschalen voor u periodiek controleren en eventueel repareren of opnieuw ijken. Stimag heeft daarvoor de ijkmeesters en gecertificeerde ijkgewichten in eigen huis en voert deze service uit in heel Nederland.

Lees verder