Uw bestelling Uw bestelling:  0
Bestelling afronden

Betaling vooraf of binnen 30 dagen na factuur, ter beoordeling door Stimag B.V.
Prijzen zijn ex. BTW.

Precisieweegschaal

Precisieweegschalen – nauwkeurige weegschaal
De precisieweegschaal heeft verschillende benamingen. Veel mensen praten over een laboratoriumbalans, maar ook de termen precisiebalans en grammenbalans komen voor. Het gaat hier om een kleine compacte weegschaal met uitvoeringen die kunnen nauwkeurig wegen tot ongeveer 3 kg.
Uitlezing precisieweegschaal
De uitlezing gaat in stappen van 0,1 gram of 0,01 gram. Als er gewogen moet worden in milligrammen ofwel 0,001 gram dan spreken we van een analytische balans.
Toepassing
Precisieweegschalen worden gebruikt voor kwaliteitscontrole, bijvoorbeeld verpakkingen in de voedselindustrie of de chemische industrie. Ook worden ze ingezet voor het afwegen van kleine hoeveelheden kruiden of de inkoop van goud. Voor sommige toepassingen is daarom een geijkte versie nodig, geschikt voor handelsdoeleinden.
Vochtbepaling
Een bijzondere uitvoering ervan is bijvoorbeeld ook de vochtbepalingsbalans, die een nauwkeurig weegsysteem combineert met een verwarmingselement. Op die manier kan het percentage vocht in een product achterhaald worden. Bij Stimag vindt u in alle typen een ruime keuze, voorzien van een gedegen en betrouwbaar advies.

Lees verder