Uw bestelling Uw bestelling:  0
Bestelling afronden

Betaling vooraf of binnen 30 dagen na factuur, ter beoordeling door Stimag B.V.
Prijzen zijn ex. BTW.

Weegsysteem

Weegsysteem

Klantgerichte oplossingen zijn dagelijkse praktijk voor Stimag, om te wegen, schakelen, tellen, controleren of beveiligen. Bij wegen denken we vooral aan de gewone weegschaal met weegvlak en uitlezing. Er zijn echter heel veel toepassingen waarbij gewicht of krachtmeting gebruikt kunnen worden om processen te sturen of te controleren, dus met een weegsysteem.

Toepassing: Doseren

Stimag levert weegsystemen waarop zeer nauwkeurig en betrouwbaar het gewicht is af te lezen. Maar er kan meer. Een toepassing die bijvoorbeeld veel gebruikt wordt voor een weegsysteem is doseren, het na elkaar afwegen van verschillende componenten, of dit nu voor brood is of voor beton. Uiteraard kan dit handmatig maar Stimag levert ook opstellingen waarin de recepten aan te geven zijn. Daarop stuurt de weegschaal na elkaar de kleppen en transportbanden aan die de verschillende ingrediënten laten samen komen in een mengvat of bunker.

Toepassing: Controle

Onze weegsystemen worden ook veel gebruikt voor controle, vaak in combinatie met transportbanden en sorteersystemen. Op basis van gewicht wordt bijvoorbeeld een verpakking gecontroleerd en onderverdeeld in te licht, correct en te zwaar en naar de corresponderende vakken geschoven. Zo voorkomt men foutleveringen en is er snel actie te ondernemen bij te veel uitval.

Bezoek van Stimag

Heeft u een vraag of een weegprobleem ? Wij komen graag bij u langs voor het bespreken van uw toepassing, ook in geijkte, RVS- of explosieveilige uitvoering.

Lees verder
Aanbieding
ST-CWS4
Vanaf: € 895,-
Stimag Draadloze weegset
Tester model 1008
Vanaf: € 712,-