Cases

Weegsysteem in elektrische pallettrucks

Stimag heeft twaalf elektrische pallettrucks met een ingebouwd weegsysteem geleverd aan een klant in Frankrijk. Het weegsysteem is uitgebreid met een Bluetoothzender en -ontvanger. Hiermee kan de klant de weeggegevens draadloos in zijn computersysteem inlezen.

STL-EL/R320 Pallettruck weegsysteem

Het Stimag pallettruck weegsysteem is geschikt voor elk soort type en merk elektropallettruck, stapelaar of reachtruck. Het systeem wordt geïntegreerd in de vorken van de elektrische pallettrucks. Voor dit systeem wordt er gebruik gemaakt van vier krachtopnemers met een meetbereik van 1.000 kg. Hierdoor is het systeem bestand tegen schokken en stoten die optreden tijdens het vervoer van de pallets. Het weegsysteem is uniek opgebouwd, hierdoor neemt de inrijdhoogte toe met maar 5 – 6 mm en blijven de trucks nog geheel geschikt voor het oppakken van pallets. Met dit weegsysteem is het mogelijk om te wegen waar u maar wilt. Hierdoor kunt u honderden euro’s per jaar besparen en beperkt u het aantal palletbewegingen.

Tijd en geld besparen

Met een ingebouwd weegsysteem bespaart u veel tijd en geld. Door de Bluetoothzender en -ontvanger bespaart u nog meer tijd, omdat de weeggegevens gelijk worden ingelezen in uw computersysteem. Dat onze klant in Frankrijk tevreden is met de aanschaf van de elektrische pallettrucks met het ingebouwde weegsysteem, blijkt uit een vervolgorder van nog 4 systemen die inmiddels is uitgevoerd.