Toont alle 3 resultaten

STB/DT33P

 1.410,00 1.565,00
Stimag's eigen weegbalken

STB-VR/DT-33P

 3.185,00 4.800,00
Stimag balkenweger STB-VR

STB Container

 8.950,00
Container weegbalken met geïntegreerde indicator per weegbalk

Meer over weegbalken

Weegbalken zijn een handige variatie op de aloude vloerweegschaal. De weegbalken worden veelal gebruikt voor het wegen buizen en ander langgoed, maar ook voor het wegen van helikopterrotorblad. Kortom, voor alles wat lang is maar wat je toch moet wegen, zijn weegbalken een geschikte keuze. Stimag biedt verschillende modellen weegbalken met een weegbereik tot aan 40 ton! Onze experts helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.

Waarom weegbalken?

Weegbalken zijn eenvoudig in gebruik en tot op 500g nauwkeurig. Ze zijn voorzien van een eenvoudig te lezen display waardoor het wegen van voorwerpen snel en gemakkelijk is.

Niet geheel onbelangrijk is de betaalbaarheid van weegbalken. In vergelijking met andere soorten weegschalen zijn weegbalken vaak goedkoper, wat hen een aantrekkelijke keuze maakt voor bedrijven met beperkte budgetten.

Al met al zijn weegbalken een uitstekende keuze vanwege hun eenvoud, nauwkeurigheid, betaalbaarheid en flexibiliteit. Zij zijn geschikt voor een breed scala aan toepassingen in de commerciële sector.

Kalibratierapporten

Als je binnen je bedrijf vertrouwt op weegbalken is het niet geheel onbelangrijk dat deze nauwkeurig wegen. Door jouw weegbalken te voorzien van een kalibratierapport verzeker je je er van dat deze bij ontvangst de juiste waardes aangeven. Op deze manier kun je zonder verdere zorgen aan de slag.

In de algemene regel adviseert Stimag om weegbalken, bij regelmatig gebruik, jaarlijks te laten kalibreren om nauwkeurigheid te waarborgen.

Lees meer over kalibraties en mogelijke periodieke controles

Alternatieven

Is een set weegbalken voor jouw weegprocessen niet handig? Stimag verkoopt ook palletwegers en vloerweegschelen.

Palletwegers zijn makkelijk in gebruik, je voert dagelijks meerdere wegingen uit en hoeft de weegschaal niet extra te belasten door op- en afrijden met de heftruck.

Vloerweegschalen bevatten een dicht plateau en hebben een capaciteit tot 6.000kg voor het wegen van je pallets, kratten, bakken of andere grote objecten.

Bekijk naast het aanbod weegbalken ook onze palletwegers en vloerweegschalen.