Uw bestelling Uw bestelling:  0
Bestelling afronden

Betaling vooraf of binnen 30 dagen na factuur, ter beoordeling door Stimag B.V.
Prijzen zijn ex. BTW.

  • Ruim 43 jaar ervaring
  • Minimaal 2 jaar garantie
  • Eigen technische dienst
  • Erkende keurder

IJkgewichten

IJkgewichten

IJkgewichten, ook wel massastukken genoemd, worden gebruikt om weegschalen te controleren en zonodig opnieuw af te regelen. Met een ijkgewicht kunnen we dus zorgen dat een weegschaal (weer) aan zijn specificaties voldoet.

Nauwkeurigheid

IJkgewichten zijn er in verschillende nauwkeurigheidsklassen. Want, hoe gek het ook klinkt, ook een ijkgewicht heeft altijd een afwijking. Hoe hoger de nauwkeurigheidsklasse, hoe kleiner de maximale afwijking van het ijkgewicht. En dat is belangrijk bij de keuze van het juiste ijkgewicht voor uw toepassing.

Voorbeeld

Stel, u heeft een weegschaal die weegt in stappen van 1 gram. Als u deze weegschaal opnieuw wilt afregelen met een ijkgewicht, dan mag de maximale afwijking van dit ijkgewicht niet groter zijn dan 1 gram, anders ontregelt u de weegschaal meer dan dat u hem afregelt. De maximale afwijking mag zelfs niet meer zijn dan 0,5 gram, de “halve uitleesstap”. Een verschil van 0,5 gram kan deze weegschaal namelijk niet weergeven, dit wordt 1 gram.

Klantgericht

Zelfs als het door u gewenste gewicht niet standaard verkrijgbaar is, kunnen we u helpen.
Zo leverden wij onlangs een 300 kg ijkgewicht in RVS (zie de foto onderaan) voor een toepassing in de farmaceutische industrie.

Neem contact op

Er zijn 7 nauwkeurigheidsklassen en 30 verschillende soorten gewichten per klasse, in verschillende materialen. Ook zijn er verschillende sets van ijkgewichten, te veel dus om allemaal op onze website te tonen. Gelukkig kunnen onze verkoopmedewerkers u snel en eenvoudig helpen bij de keuze van het juiste ijkgewicht. Bel ons gerust op (088) 422 44 10 of vul ons contactformulier in. Klik hier voor de meest gebruikte ijkgewichten.