Zie onze testbanken in werking.

Betrouwbaar & nauwkeurig

Stimag heeft haar serviceverlening verder uitgebreid met twee testbanken, gecertificeerd door het Nederlands Meet Instituut, voor metingen van je kraanschaal tot 10.000 kg*. Deze machines worden gekenmerkt door een hoge nauwkeurigheid en grote betrouwbaarheid.

Het is belangrijk dat je je hangweegschaal regelmatig controleert. Net als bij iedere andere weegschaal kan er na een periode van gebruik een afwijking ontstaan als gevolg van slijtage of schade.

*Geijkte weegsystemen worden getest met gecertificeerde ijkgewichten tot max. 3.000kg

Bekijk hier de bijbehorende brochure.

Service

Om ervoor te zorgen dat je hangweegschaal niet afwijkt en te allen tijde het juist gewicht aangeeft kun je bij ons terecht. Bij Stimag kun je je hangweegschalen tot een weegbereik van 10.000 kg laten kalibreren. Deze worden vervolgens geleverd met (digitaal) kalibratierapport dat informatie verstrekt over de prestaties en nauwkeurigheid van het betreffende weegsysteem.

Beide testbanken zijn gecertificeerd door het Nederlands Meet Instituut en hierdoor herleidbaar naar internationale standaarden. ​ Een juiste, metrologisch traceerbare kalibratie is de enige manier om te weten hoe nauwkeurig je weegsysteem daadwerkelijk weegt.

Bekijk het assortiment hangweegschalen in onze webshop