Cases, Nieuws

Michelin sterrenrestaurant kiest voor OHAUS-weegschalen

Peel’s Restaurant in Hampton Manor in Solihull (Engeland) kiest voor OHAUS-weegschalen.

In het hart van Engeland, in het pittoreske dorpje Hampton-in-Arden, is er een unieke plek genaamd Hampton Manor, een particulier Engels landhuishotel. Een Tudor-gotisch herenhuis dat in 1855 werd gebouwd als een groot landhuis door Sir Frederic Peel, zoon van een voormalige premier, Sir Robert Peel, was jarenlang een verzorgingshuis dat wordt gerund door de parochiekerk en is nu een vestiging in eigendom door de familie Hill. Het landgoed is tussen 2008 en 2010 ingrijpend gerestaureerd en in 2017 is de openbare ruimte ingrijpend gerenoveerd en zijn de kamers ook volledig gerenoveerd. Omgeven door 45 hectare tuinen is het nu een restaurant met 15 slaapkamers.

Over het restaurant gesproken, Hampton Manor is de thuisbasis van het verfijnde restaurant Peel onder leiding van chef-kok Rob Palmer die Peel’s naar zijn eerste Michelin-ster en 4 AA-rozetten had geleid. Waar Rob speciale nadruk op legt, is de kwaliteit van de ingrediënten samen met de kooktechniek. Het restaurant is geopend van dinsdag tot en met zaterdag en biedt vier- of zevengangen proeverijmenu’s met wijnarrangementen. De gasten variëren afhankelijk van de gelegenheid, ze boeken bij Peel’s voor zakelijke bijeenkomsten, bruiloften, verjaardagsfeestjes of gewoon voor vrije tijd om te genieten van een avondje uit. Achter het leveren van voedsel van hoge kwaliteit en het bieden van service aan maximaal 150 gasten staat een geweldig evenementen- en huwelijksteam dat ervoor zorgt dat deze opmerkelijke momenten onvergetelijk worden.

Er is een OHAUS-tintje in dit smakelijke verhaal. Het team van Peel gebruikt in hun dagelijkse werk OHAUS-weegschalen. De keuze viel op het draagbare model Valor 2000. Ze gebruiken OHAUS al een paar jaar en vinden ze duurzaam en goed geprijsd. De hoge kwaliteit die het team van Rob biedt, vereist dat de weegschalen en balansen tegelijkertijd nauwkeurig en robuust zijn, vanwege twee zeer drukke keukens is het een must. “Ze hebben de nauwkeurigheid van wat we wegen verbeterd en ook de kosten verlaagd van wat we oorspronkelijk aan schalen uitgeven, omdat andere merken altijd braken.” zegt de chef-kok. Wat van groot belang is, is het feit dat de OHAUS Valor-weegschalen “gemakkelijk schoon te maken zijn zonder ze te beschadigen door ze te nat te maken”.

De waterbestendige voedselweegschalen van OHAUS Valor 2000 vormen een nieuwe industriestandaard met de winnende combinatie van snelheid en duurzaamheid. Het stevige toetsenbord van polycarbonaat biedt bescherming tegen messen en andere scherpe instrumenten die worden gebruikt bij de bereiding van voedsel. Stabilisatie tijd is minder dan een halve seconde. Grote LED-displays voor en achter zorgen voor een gemakkelijke weergave, zodat twee operators één schaal kunnen delen.

Ga naar de Valor 2000
Ga naar de Valor 2000 RVS

Bekijk hier de video van de Valor 2000