Nieuws

Ohaus MB90 en MB120 vochtbepalers

De Ohaus MB90 en MB120 zijn nieuwe halogeen vochtbepalingsbalansen. De weegschalen bevatten een touchscreen, intuïtieve menu-navigatie en diverse andere functies voor een snelle en precieze vochtbepaling. Dankzij de uitzonderlijke precisie van deze analyzers kunt u uitgaan van betrouwbare resultaten.

Bekijk hier de introductievideo.

Sterke punten van de Ohaus MB90 en MB120:

  • Verhoog de efficiency in uw lab met de snelle halogeen verwarmingstechnologie. De balansen bevatten een nauwkeurig en gecontroleerd halogeen verwarmingssysteem. Dit systeem verdeelt de warmte gelijkmatig over het product wat zorgt voor snelle en herhaalbare resultaten.
  • De balansen kunnen moeiteloos worden gereinigd met de Tool-Free Cleaning Structure. Er is geen gereedschap nodig voor het reinigen van deze vochtbepalingsbalansen. Het glas en de lade kunnen eerst worden verwijderd om vervolgens de productkamer te reinigen. Dit gaat erg gemakkelijk. De robuuste behuizing en de garantietermijn van twee jaar zorgen voor zorgeloos gebruik.
  • U kunt Icon-Based Navigation gebruiken op het gekleurde touchscreen. Op de MB90 en MB120 analyzers krijgt u toegang tot alle mogelijkheden en parameters dankzij het gebruiksvriendelijke touchscreen. Met de intuïtieve interface wordt de gebruiker begeleid door elke stap van het proces.
  • De vochtbepalers hebben de mogelijkheid om de optimale droogtemperatuur van een product te analyseren en bepalen. Er kunnen 2 (MB90) tot 100 (MB120) methodes en 100 (MB90) tot 1000 (MB120) resultaten voor statistische analyse metingen worden opgeslagen.

 

Verdere functies van de Ohaus MB120 en MB90

Met de Ohaus MB90 en MB120 is het eenvoudig om een analyse te maken van een product uit een bepaald materiaal. Hierbij kan ook de optimale droogtemperatuur worden bepaald. Er kunnen tot wel 1000 resultaten opgeslagen worden op een USB stick. Dankzij het gebruikersbeheer kunnen ook de methode- en temperatuurinstellingen worden opgeslagen. Deze gegevens worden beveiligd, zodat gebruikers de instellingen niet kunnen wijzigen. Met een snel infrarood halogeen verwarmingssysteem kunnen producten binnen enkele seconden tot wel 40% sneller drogen dan met de traditionele infrarood methodes. De reflecterende productkamer zorgt voor een gelijkmatige verwarming van elk product met een betrouwbaar resultaat van ± 0,01%. De balansen zijn voorzien van een volledig operationeel temperatuurbereik van 40-200° C (MB90) of 40-230° C (MB120) in stappen van 1 °C.

Wilt u meer weten over de Ohaus MB90 of MB120? Neem dan contact met ons op.