Nieuws

Praktisch: wegen en doorrijden

Stimag levert verschillende soorten vloerweegschalen, waaronder wegende balken en vloerplateau’s.
Twee nieuwe modellen in de lijn hebben een extra dimensie: Ze kunnen gebruikt worden als doorrij plateau.

Soorten weegschalen

Voor het wegen van pallets, IBC’s, octabins en andere op pallets gebaseerde verpakkingen zijn er vloerweegschalen in grofweg 3 vormen: een weegplateau, een “U” frame en wegende balken, zie onze vloerweegschalen pagina.

De nieuwe weegschalen die we hier voorstellen zijn zogenaamde doorrij plateau’s: Ze zijn geschikt om eenvoudig op- en af te rijden met een beladen handpallettruck ofwel pompwagen.

Praktisch en veilig

Een doorrij plateau is vooral een praktische oplossing. De weegschalen zijn voorzien van twee korte opritten die toch geschikt zijn voor pallettrucks, omdat het weegvlak extra laag is uitgevoerd. Het op- en afrijden gebeurt in 1 richting, wat handig kan zijn bij plaatsing van de weegschaal in een smalle gang of tussen twee bewerkingen in zoals vullen en verpakken.
Het gewicht van de pallettruck is instelbaar als tarragewicht, zodat automatisch alleen de pallet gewogen wordt. De doorrij weegschaal kan onnodig manoeuvreren met -vaak zware- pallets voorkomen en dus de veiligheid vergroten. Bovendien wordt er tijd bespaard door eenvoudig doorrijden met de pallet.

Robuust

Verder zijn de nieuwe modellen natuurlijk gewoon robuuste vloerweegschalen, gemaakt voor industrieel gebruik. Op de 4 hoeken zijn 4 krachtopnemers veilig ingebouwd die elk 1.000 kg kunnen dragen en beveiligd zijn tegen overbelasting. Het stalen frame is voorzien van een tranenplaat voor een slipvaste ondergrond. De RVS uitvoering is er speciaal voor sectoren als de voedingsmiddelenindustrie en de chemie, met een slagvaste waterdichte IP69K indicator.

Wegen en meer

Met de genoemde uitvoeringen kan, naast gewogen, ook geteld worden. Verder zijn er mogelijkheden om uit te breiden zodat men de weegschaal kan aansluiten op een computersysteem of PLC, voor het uitlezen van gegevens of bijvoorbeeld om te schakelen bij een bepaald gewicht.