Nieuws

Unieke tester voor siloweegsystemen

Stimag levert sinds 1979 krachtopnemers en uitleesinstrumenten.

Deze worden veel gebruikt in weegschalen en weegsystemen onder rollenbanen, silo’s, voorraadtanks en -bunkers.

Waar een kleine weegschaal meestal eenvoudig te repareren is, ligt het in het geval van een silo of tank meestal iets anders.

Testen is veel werk

Controle van een weegsysteem is vaak lastig. De krachtopnemers onder een tank of silo zijn in veel gevallen slecht toegankelijk omdat ze ingebouwd zijn, of omdat er eisen worden gesteld aan bijvoorbeeld veiligheid of hygiëne. Bovendien is demontage van krachtopnemers vaak veel werk en kost het dus veel tijd om de oorzaak van een afwijking of storing te achterhalen.

Snelle oplossing

De nieuwe tester model 1008 is een handzaam apparaat waarmee u alle bovenstaande problemen eenvoudig op kunt lossen. De krachtopnemers hoeven niet meer uitgebouwd te worden, toegang tot de ruimte is slechts beperkt of helemaal niet meer nodig en problemen worden direct duidelijk.

Uniek

Wat de tester uniek maakt is dat hij 4 kanalen heeft. Zo kan men dus tegelijkertijd 4 krachtopnemers onder elkaar uitlezen, in realtime. Niet alleen het gedrag per krachtopnemer wordt op die manier duidelijk, maar ook de eventuele invloed die de krachtopnemers op elkaar uitoefenen. Er wordt snel inzichtelijk gemaakt of er een krachtopnemer defect is, onbelast blijft of juist te zwaar belast wordt.
Zelfs problemen in de constructie kunnen op die manier worden aangetoond.

De optionele junction box CGS4-C maakt het mogelijk om de krachtopnemers aangesloten te laten op het weegsysteem terwijl er met de tester uitgelezen wordt. Krachtopnemers loshalen en nameten behoort daarmee tot het verleden.

In combinatie met de DAT1400 indicator kunnen de configuratie- en kalibratiewaarden bij installatie worden opgeslagen. Bij een defecte indicator kan deze snel verwisseld worden voor een nieuwe, waarna de waarden worden ingeladen. De uitvaltijd bij een storing wordt op die manier teruggebracht tot bijna niets.

Advies

Wilt u eens van gedachten wisselen over uw weegsysteem of het testen daarvan, belt u dan gerust met onze medewerkers. Zij adviseren u graag.

Meer over de tester>>                       Stimag B.V. +31 (0)88 422 44 10                Naar het contactformulier>>