Nieuws

Weegschalen en software

Ohaus prijslijst

Stimag levert weegschaal software voor industrie weegschalen, voor bijvoorbeeld Ohaus, Kern en Rhewa.

Koppeling weegschalen & software

Weegschaal software is ideaal wanneer u meer wilt dan alleen wegen, bijvoorbeeld als u alle weegdata automatisch en foutloos wilt opslaan en vastleggen. Dit kan bijvoorbeeld door het verwerken in tekstformaat of in Excel-formaat. Dit geeft een overzicht van alle data, in één oogopslag en overzichtelijk!

Voordelen

Een voordeel van weegschaal software is onder andere dat er geen typefouten gemaakt kunnen worden zoals bij handmatige overdracht van data. Daarnaast kan er automatische registratie plaatsvinden, bijvoorbeeld bij het voortdurend nemen van proeven.

Ohaus

Doormiddel van de Ohaus ScaleMate software heeft u bijvoorbeeld snel toegang tot de instellingen in de weegschaal. Het is eenvoudig om bijvoorbeeld Excel data te importeren en exporteren. Verder is het mogelijk om informatie te beheren voor wegen, tellen, checkwegen en andere industriële toepassingen. De software voorziet ook in gebruikersbeheer, afdruksjablonen en verschillende talen. Connectiviteit via RS232, USB, Ethernet, printers en WiFi worden ondersteund, afhankelijk van het model weegschaal. Voorbeelden van weegschalen die werken met de Scalemate software zijn de Defender 5000 en de Ranger 7000.

Kern

Via de Kern software vindt er directe overdracht plaats van weeggegevens naar Windowsapplicaties (XP, Vista, Windows 7). De overdracht vindt plaats via RS 232 naar de pc, naar bijvoorbeeld Excel met één druk op de knop of tijdgestuurd. De software heeft een zeer flexibele opmaak en ontwerp van de uitvoer (elke volgorde en positie, opmaak en afronding) in het bijzonder registratie van datum en tijd voor elke gemeten waarde, indien nodig. Elk apparaat/interface kan worden aangesloten, evenals gelijktijdige en gesynchroniseerde opname van verschillende saldi. Sleutel-geactiveerd of tijdgestuurde ondervraging van metingen of trigger van apparaatfuncties, ook voor continu opnemen. Tot slot kan er automatische opname plaatsvinden voor bijvoorbeeld langdurige tests. Door GLP goedgekeurde laboratoriumsoftware (Good Laboratory Practice). U kunt de software gebruiken met een goede laboratoriumweegschaal zoals de PNS/PNJ, maar ook een eenvoudige pakketweegschaal zoals de DE-D is aan te sluiten.

Rhewa

De Datalog SQL software van Rhewa biedt de meeste mogelijkheden. Zo zijn er tot 16 weegschalen aansluitbaar en kunnen de data worden opgeslagen in een SQL-, SDF- of MDB database. Parallel kan dit ook in .txt of .csv voor bijvoorbeeld Excel. De software kan volledig klantspecifiek voorgeprogrammeerd worden databasetabellen en procesbesturing. De software kan op de achtergrond draaien en hoeft niet actief open te staan.

Neem contact op voor meer informatie