Uw bestelling Uw bestelling:  0
Bestelling afronden

Betaling vooraf of binnen 30 dagen na factuur, ter beoordeling door Stimag B.V.
Prijzen zijn ex. BTW.

Analytische balans

Analytische balans / weegschaal

Als u wilt wegen met 4 of zelfs 5 cijfers achter de komma, dus bijvoorbeeld per 0,00001 gram, bent u bij Stimag aan het juiste adres voor een analytische balans. Er zijn diverse modellen van de merken Kern en Ohaus.

Tochtvrij

Is het bij precisiebalansen al belangrijk om tochtvrij te wegen, bij een analytische balans speelt dit probleem zo mogelijk nog meer. Vaak wordt het opgelost door de analytische balans in een zuurkast te plaatsen, echter, de stroomvoorziening is daarbij soms lastig. Alle analytische balansen zijn voorzien van een windkap, sommige zijn zelfs uitgerust met automatische deuren die zonder aanraken bediend kunnen worden.

Weegtafel

Een ander probleem wat zich bij de meting van zulke kleine gewichten kan voordoen is de invloed door trillingen van buitenaf. Een langsrijdende zware vrachtwagen is vaak al voelbaar en dit heeft uiteraard ook invloed op een weging die op dat moment plaatsvindt. Erg vervelend als er bijvoorbeeld vergelijkende wegingen achter elkaar moeten plaatsvinden. Om dit probleem op te lossen kan men gebruik maken van een zogenaamde weegtafel. Deze bestaat uit een metalen frame waarbij in het tafelblad ruimte is gemaakt voor een blok marmer van soms wel 200 mm hoog. Door de grote massa van dit blok marmer worden trillingen van buitenaf geëlimineerd en kan er dus probleemloos gewogen worden, onafhankelijk van de omstandigheden op de plaats van weging.

GLP

Behalve voor eenvoudig wegen worden analytische balansen vaak gebruikt voor complexe laboratoriumprocessen en volgens GLP, Good Laboratory Practice. Veel balansen kunnen gegevens weergeven volgens deze methode, wat het werken vergemakkelijkt. De weeggegevens zijn te exporteren door diverse aansluitingen (afhankelijk van model) zoals een printer aansluiting, Bluetooth of Ethernet aansluitingen en een koppeling naar 2e display.

Lees verder