Uw bestelling Uw bestelling:  0
Bestelling afronden

Betaling vooraf of binnen 30 dagen na factuur, ter beoordeling door Stimag B.V.
Prijzen zijn ex. BTW.

Precisiebalans

Precisie weegschaal

Stimag levert precisiebalansen (ook wel precisie weegschaal genoemd) voor gebruik in veeleisende omgevingen. Nauwkeurigheid en stabiliteit staan bij een precisiebalans voorop, evenals een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Weegvlak

Het weegvlak van de precisie weegschalen is meestal rond met een doorsnede van 80 of 90 mm, de modellen die meer kunnen wegen hebben een weegvlak tot wel 300 x 350 mm.

Functies

Alle modellen kunnen zeer precies wegen maar de meesten hebben ook nog andere functies zoals tellen, percentage wegen of checkwegen. Om de weegschaal goed stevig en waterpas op de werkbank te plaatsen is meestal een waterpaslibel aanwezig. Een juiste opstelling heeft namelijk invloed op de nauwkeurigheid van het weegresultaat.

Uitlezing

Bij uitlezingen per 0,01 gram of kleiner gebruikt men vaak een zogenaamd windscherm, om invloeden van buitenaf te voorkomen. Tocht of zelfs ademen in de richting van de schaal kan er al voor zorgen dat de precisiebalans in beweging komt en dus niet meer het juiste gewicht aangeeft. In dat geval is een tochtscherm met deuren aan de zijkant en soms aan de bovenzijde, een uitkomst. Zo kunnen eenvoudig de te wegen producten geplaatst worden. Na sluiting van de deuren kan er tochtvrij en dus nauwkeurig gewogen worden.

Opties

Om de weegresultaten te bewaren is er vaak een printer of computeraansluiting mogelijk. Ook verschillende weegeenheden komen voor, behalve in grammen (g) kan er bijvoorbeeld ook in ounces (oz) of karaat (ct) gewogen worden.

Lees verder