Nieuws

De voordelen van een vloerweegschaal in het magazijn

Vloerweegschalen worden veel gebruikt in magazijnen, op productielocaties en bij groothandels. Waarom dit een goede investering is, lees je in dit artikel.

Inleiding

In de industrie is het bepalen van gewicht een belangrijke factor. Soms wordt er gefactureerd op basis van het gewicht, je kunt de voorraad ermee bijhouden, overbelading van vrachtwagens wordt voorkomen en verzendgewichten zijn altijd exact.

Een vloerweegschaal is robuust, veelzijdig en flexibel:

  • Een grote stalen oppervlak is geschikt voor ruw gebruik.
  • Je kunt er veel verschillende goederen en hoeveelheden op wegen.
  • Er zijn eventueel versies leverbaar die makkelijk verplaatsbaar zijn zodat je op verschillende locaties kunt wegen.

Ook is een vloerweegschaal aansluitbaar op printer of PC, zodat je de weeggegevens makkelijk kunt bewerken en bewaren.

De juiste vloerweegschaal vinden lastig? Niet bij Stimag!

Stimag levert vloerweegschalen van Ohaus, een topmerk met vele uitvoeringen en mogelijkheden, onderdeel van de Mettler-Toledo Group.
Zo kun je bij de vloerweegschalen van Ohaus kiezen uit verschillende weegbereiken, uitlezingen, afmetingen en speciale functies. 
We gaan er hieronder wat dieper op in.

Weegbereiken

De eerste stap is bepalen hoeveel de weegschaal maximaal moet kunnen wegen. Is 600 kg genoeg? Of moet je tot wel 3.000 kg kunnen wegen? Het kan geen kwaad om wat overcapaciteit te hebben, je zult de weegschaal dan ook minder snel overbelasten. Het kan wel gevolgen hebben voor de uitlezing, waarover meer onder "Uitlezingen".

Uitlezingen

De uitlezing van een weegschaal kan verschillen, b.v. in stappen van 200 gram, 0,5 kg of 1 kg. Dit hangt samen met het weegbereik.  Een weegschaal met een weegbereik van 3.000 kg weegt meestal in stappen van 1 kg, maar een weegschaal tot 600 kg kan wel per 200 gram wegen. Als je het moeilijk vindt om te bepalen wat je nodig hebt, dan helpen we je graag hierbij!

Een voorbeeld van een veelzijdig model is de OHAUS Defender 3000 serie.

Afmetingen

De afmetingen van een vloerweegschaal zijn meestal afgestemd op euro- of blokpallets, dus 800 x 1000 of 1200 x 1200 mm. Uiteraard zijn er ook grotere afmetingen leverbaar, tot 1500 x 1500 mm of zelfs op klantspecificatie. Een uitzondering vormen de zogenaamde "U" frames: dit zijn geen dichte plateau's waardoor ze makkelijker verplaatsbaar zijn.

Speciale functies

Veel vloerweegschalen kunnen meer dan alleen wegen. Denk bijvoorbeeld aan een producten tellen, of het inschakelen van een klep bij een bepaald gewicht in een productie-omgeving. Ook kunnen we vaak een printer of PC aansluiten zodat het gewicht op papier of in een bestand bewaard blijft. Zelfs een USB- of Ethernet aansluiting is mogelijk; neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Service en onderhoud

Een vloerweegschaal in een magazijn wordt vaak intensief gebruikt. Daarom is het belangrijk om hem regelmatig te laten nakijken. Zo voorkom je gewichtsverschillen en discussies met klanten of leveranciers. Stimag heeft een eigen Technische Dienst en Servicedienst op de weg, waarmee we kunnen zorgen voor een perfect werkende vloerweegschaal, ook op de lange termijn.

Kalibratiecontracten

De makkelijkste manier om de nauwkeurigheid van jouw vloerweegschaal te waarborgen, is het Stimag Kalibratiecontract. Voor een vast bedrag per jaar komen we langs en controleren de weegschaal op kritieke punten. Lees meer over hoe dit gaat op onze onderhoudspagina.

Vragen? Wij helpen je graag!

Als je wil weten wat de beste vloerweegschaal is in jouw situatie, bel ons dan gerust of stuur een mailtje. 

Ook kun je het contactformulier invullen via de knop hieronder, of met ons chatten via de knop rechts onderaan het scherm. Rob, Rik en Maureen hebben jarenlange ervaring met weegschalen, en helpen je graag met een goed advies.