Cases

Kwaliteitscontrole naar een hoger niveau

Ontdek hoe de Slowaakse drankproducent McCarter de Ohaus MB120 Moisture Analyzer gebruikt om de kwaliteit van zijn drankproducten te bewaken.

Tegenwoordig zijn meer en meer consumenten op zoek naar gezonde alternatieven bij het beslissen wat te eten of te drinken. McCarter, een wereldwijd erkende voedselproducent uit Slowakije, begrijpt die trends heel goed. Dit innovatieve en bekroonde bedrijf, opgericht in 1997, produceert dranken, waaronder versgeperste sappen en plantenmelk. Hun gerenommeerde merken zoals Body & Future, Rio Fresh, Rio Fusion, Zeus en V12 worden met succes geëxporteerd naar Tsjechië, Hongarije en Slovenië. De producent is ook een importeur en distributeur van Kroatisch mineraalwater Jana, en snoepjes – Kraš, Duitse theeën – Teekanne en Amerikaanse dranken AriZona.

De dranken van McCarter worden uitgebreid met specialiteiten zoals stukjes fruit, eiwitten, chia, basilicum en lijnzaad. Om innovatie in het productie- en onderzoeksproces na te streven, heeft McCarter de meest geavanceerde en betrouwbare laboratoriumapparatuur nodig.

Voor McCarter waren OHAUS weegschalen een voor de hand liggende keuze voor dagelijkse taken en het handhaven van de uitstekende kwaliteit van hun dranken. Ze roemden de betrouwbaarheid en de veelzijdigheid van OHAUS weegschalen, maar het product, dat hun werk opnieuw definieerde, is de nieuwste aanwinst in hun laboratorium – de OHAUS MB120 vochtanalysator.

McCarter startte een nieuwe productlijn – Body & Future-dranken (smoothies, melkdranken enz.) en was op zoek naar apparatuur voor snelle vochtbepaling met de beste kwaliteitsnormen. Toen McCarter op zoek was naar een oplossing voor vochtanalyse was, vanwege hun positieve ervaringen met de Ohaus weegschalen, OHAUS het merk waar ze aan dachten.

“De tests die we hebben uitgevoerd met de MB120 unit die OHAUS ons voor een testperiode van twee weken heeft geleverd, hebben aangetoond dat het perfect is voor ons assortiment dankzij de vier verschillende verwarmingsprofielen,” zei Karol Malík, hoofd van het laboratorium bij McCarter. McCarter was enorm onder de indruk van de nauwkeurigheid en herhaalbaarheid van de MB120. Ideaal voor snelle bepaling van het vochtgehalte in de voedingsindustrie. Met de MB120 kan de fabrikant snel reageren op de eisen van het hele productiesysteem.

De MB120 biedt de functionaliteit en precisie waarop McCarter kan vertrouwen en is eenvoudig te bedienen en schoon te maken. Geavanceerde functies zoals een temperatuurgids helpen bij het vaststellen van de optimale droogtemperatuur en methoden en opslag van resultaten maken statistische analyse van metingen mogelijk. De MB120 kan tot 100 droogmethoden opslaan voor eenvoudig oproepen en tot 1000 totale resultaten voor statistische analyse. De nauwkeurig geregelde halogeenverwarming droogt de monsters gelijkmatig en produceert herhaalbare resultaten met een leesbaarheid van 0,01%.

“De methodebibliotheek, de verschillende verwarmingsprofielen en de zeer snelle, nauwkeurige resultaten – meestal binnen 15-20 minuten, terwijl de referentiemethode minstens vier tot zes uur duurde – hebben het spel allemaal voor ons veranderd,” zei Malík. “Vanaf nu zal de nieuwe MB120 worden gebruikt als onze primaire snelle vochtanalysator voor zowel tussentijdse als eindproductcontroles.”

Meer informatie over de MB120 Moisture Analyzer
Download de Moisture Guide
Bekijk de video

Bron: Ohaus.com