Nieuws

Ohaus SKX: De perfecte weegschaal voor het onderwijs

Ohaus heeft een nieuw model dat geschikt is voor het onderwijs: de Scout SKX precisiebalans. Dit model is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en heeft een groot LCD afleesscherm. Het weegbereik van de diverse modellen varieert van 120 gram tot 8200 gram. De precisiebalans is ontworpen voor met name gebruik in het onderwijs.

Functionaliteiten van de Ohaus Scout SKX

  • De Scout precisiebalans is beschermd tegen overbelasting, hierdoor kan de balans lasten dragen tot 10 maal het gewicht van de normale capaciteit.
  • Het beperkte aantal knoppen en het LCD afleesscherm zorgen ervoor dat de balans eenvoudig in gebruik is. Het is gemakkelijk om te schakelen tussen functies en om de instellingen te wijzigen. Dankzij het grote en lichtgevende scherm zijn ook vanachter een bureau of schoolbank de resultaten goed af te lezen.
  • De Ohaus Scout SKX kan op diverse manieren worden gekoppeld en kan worden uitgebreid met meer aansluitingen. Met onder andere een USB en een Bluetooth optie biedt de balans de mogelijkheid om de resultaten gemakkelijk te verzamelen en op te slaan. Het is zelfs mogelijk om resultaten via een mobiel apparaat of tablet te bekijken.
  • Als het om wegen gaat is nauwkeurigheid en efficiëntie van groot belang. De stabilisatietijd van 1 seconde en nauwkeurige weegresultaten zorgen hiervoor. Zo is de Ohaus Scout SKX uiterst geschikt om weegexperimenten uit te voeren tijdens de les.
  • Meerdere weegschalen zijn eenvoudig stapelbaar met de meegeleverde -en na te bestellen- stapel unit.

Er is een model beschikbaar met een afscherming die beschermt tegen tocht en andere invloeden. Hierdoor worden metingen niet beïnvloed van buitenaf en de weegsnelheid wordt erdoor behouden.

De Ohaus SKX precisiebalans heeft diverse functies. Uiteraard is het mogelijk om producten en voorwerpen te wegen maar daarnaast is het ook mogelijk om bijvoorbeeld dichtheid te meten. Hiermee is de Ohaus SKX precisiebalans de perfecte weegschaal voor het onderwijs!

Wilt u meer weten over de Ohaus Scout SKX? Neem dan contact met ons op of ga naar de Ohaus SKX pagina voor meer informatie.