Nieuws

Van laboratoria tot bakkerijen, OHAUS is een goede keus

Veelzijdige keukenweegschalen spelen een essentiële rol in culinaire opleidingen en bakkerijen. OHAUS-voedselweegschalen bieden hierin betrouwbare precisie.

Kwaliteitsmedewerkers en bakkers begrijpen het belang van betrouwbare instrumenten in de keuken en vertrouwen daarom, vanwege hun precisie en veelzijdigheid, op OHAUS voedingsweegschalen. OHAUS weegschalen zijn veel terug te vinden in keukens, culinaire klassen en laboratoria in de food industrie, en dat is niet voor niets.

Een belangrijke rol in de culinaire opleiding

Culinaire studenten leren het belang van nauwkeurige metingen. Te veel of te weinig van een ingrediënt kan gemakkelijk een geweldig recept bederven, zoals veel aspirant-bakkers hebben geleerd.  De OHAUS Compass™ CX balansen zijn geschikt voor onder anderen culinaire opleidingen en voedingswetenschapsprogramma's waarbij het nauwkeurig wegen van grammen en ook milligrammen essentieel is voor een succesvolle bereiding van voedzame recepten.

OHAUS Compass™ CX weegschalen zijn een goede optie voor culinaire opleidingen vanwege hun betrouwbare precisie. Ze zijn hiernaast ook nog eens veelzijdig: Ze zijn makkelijk afleesbaar en eenvoudig schoon te maken. In onderwijsinstellingen is duurzaamheid een belangrijke factor omdat de weegschalen bestand moeten zijn tegen de ontberingen en continu gebruik.

Drie precisievoedselweegschalen die aan je behoeften voldoen

Een andere reden waarom OHAUS Compass™ CX compacte weegschalen zeer geschikt zijn voor culinaire scholen is hun ruimtebesparende ontwerp. Deze lichte weegschalen zijn slank en stapelbaar zodat ze gemakkelijk kunnen worden opgeborgen. Bovendien maken de gebruiksvriendelijke functies ze favoriet bij zowel docenten als studenten.

Compass™ CX weegschalen zijn ontworpen met het oog op efficiëntie en bieden een batterijlevensduur tot 1000 uur ononderbroken werking op standaard alkalinebatterijen. Deze veelzijdige kleine weegschalen bieden nauwkeurigheid, snelheid en herhaalbaarheid voor een breed scala aan toepassingen voor het wegen van voedsel.

De Compass™ CX is verkrijgbaar in vijf modellen en heeft een tweeknopsbediening en een groot LCD-scherm met achtergrondverlichting voor een goede afleesbaarheid.

Daarnaast is de multifunctionele OHAUS Valor™ 7000 tafelweegschaal een slimme keuze voor veeleisende voedseltoepassingen zoals bakken, waar een hogere capaciteit tot 30 kg en een afleesbaarheid van 1 gram een must zijn. De Valor™ 7000 is een compacte weegschaal boordevol geavanceerde functies om de productiviteit in elke voedingsomgeving te verhogen.

Valor™ 7000 levert nauwkeurige, herhaalbare resultaten in minder dan een seconde. Meerdere toepassingsmodi maken het wegen, procentueel wegen, controlewegen en accumuleren mogelijk. Gegevensoverdracht en opslag zijn eenvoudig met de meegeleverde RS232, plus optionele USB- en Ethernet-poorten. Een 2e RS232 is verkrijgbaar als accessoire.

Functies

Dankzij de dubbele LCD-displays is er mogelijkheid tot meer dan één gebruiker en dankzij de verlichte displays kunnen de resultaten gemakkelijk worden afgelezen. De Valor™ 7000 beschikt over onder andere een gebruiksvriendelijk menu voor eenvoudige bediening. Tevens beschikt de Valor 7000 over een sensor zonder aanraken, stevige transportgrepen, een schakelaar voor menuvergrendeling en een niveau-indicator aan de voorzijde. Tot de extra functies behoren drie LED-controleweegindicatoren met selecteerbare instellingen, selecteerbare omgevings- en auto-printinstellingen, automatische uitschakeling en automatische tarra.

De weegschaal werkt op netvoeding of op de meegeleverde oplaadbare batterij die 210 uur continu kan worden gebruikt. Hiernaast is de duurzame Valor™ 7000 bestand tegen zware omstandigheden dankzij de robuuste ABS-behuizing en het roestvrijstalen platform.

De Valor™ 7000 is NSF-gecertificeerd, USDA-AMS geaccepteerd en ondersteunt HACCP-gecertificeerde systemen.

De Valor™ 4000 een weegschaal die geschikt is voor de handel en die bestand is tegen vochtige omgevingen. Bovenal is de Valor™ 4000 NSF-gecertificeerd, USDA-AMS-gecertificeerd en ondersteunt HACCP-gecertificeerde systemen waardoor hij geschikt is voor veeleisende voedselverwerkingstoepassingen. Een mesbestendig toetsenbord en IPX8-bescherming zorgen voor duurzaamheid en een veilige werking in vochtige tot natte omstandigheden. Meerdere weegmodi en functies zoals de touchless tarrasensor en een stabilisatietijd van een halve seconde maken van de Valor™ 4000 een uiterst productieve keukenweegschaal.

Meer weten over voedselweegschalen? Bel ons op (088) 422 44 10 of ga naar ons contactformulier.