Uw bestelling Uw bestelling:  0
Bestelling afronden

Betaling vooraf of binnen 30 dagen na factuur, ter beoordeling door Stimag B.V.
Prijzen zijn ex. BTW.

Compact weegschaal RVS

Compact weegschaal RVS

De voedingsmiddelenindustrie kan niet zonder een goede compact weegschaal, maar dan wel in RVS. Zo kan er worden voldaan aan HACCP eisen en komt met een compact weegschaal RVS de voedselveiligheid niet in gevaar.

Duurzaamheid

Deze weegschalen zijn vaak in roestvaststaal, ook wel roestvrijstaal genoemd, uitgevoerd. Hierbij maken we nog onderscheid in RVS 304 en RVS 316, een betere kwaliteit. Naast grondig te reinigen zijn deze weegschalen dus ook erg duurzaam, gezien het materiaal.
Op deze manier is de vaak hogere aanschafprijs terug te verdienen, als we kijken naar de TCO (Total Cost of Ownership).

Eigenschappen

Compact weegschaal RVS staat voor het model en gebruikte materiaal. Het model van deze weegschalen is compact met de uitlezing aan de voorzijde, ingebouwd in de behuizing. De display is meestal uitgevoerd als LCD met achtergrondverlichting voor een goede afleesbaarheid onder alle omstandigheden. Om de weegschaal optimaal op te stellen is hij soms voorzien van een waterpaslibel, die het waterpas opstellen van de weegschaal heel eenvoudig maakt. Omdat een adapter-aansluiting de weegschaal kwetsbaar maakt voor binnendringend vocht, is deze ingang vaak afsluitbaar waarbij de weegschaal werkt op batterijen of een oplaadbare accu.

Geschikt voor handelsdoeleinden

Als er economisch verkeer plaatsvindt op basis van de weegschaal, zoals bijvoorbeeld de bepaling van een gemiddeld gewicht per verpakking, dient de weegschaal geijkt te zijn ofwel “geschikt voor handelsdoeleinden”. Stimag levert niet alleen geijkte weegschaal maar heeft ook ijkmeesters en gecertificeerde ijkgewichten in huis. Daarmee kunnen wij geijkte weegschalen controleren, repareren en opnieuw ijken volgens de richtlijnen van het Ministerie van Economische Zaken waar wij een samenwerkingsverband mee hebben. Een geruststellende gedachte, als uw weegschalen bijvoorbeeld in productielijnen staan en slecht gemist kunnen worden. Controle door het Ministerie blijft dan meestal beperkt tot een visuele inspectie.

Lees verder