Kennis

7 manieren om te besparen in de logistiek

In de logistiek gaat het vaak vooral om tijd en geld. Maar dat je op nog veel meer manieren kunt besparen, lees je in het onderstaande artikel.

1. Kosten

Met het gebruik van een weegschaal kun je preciezer verzendgewichten bepalen. Daarmee worden je goederen vervoerd tegen het laagst mogelijke tarief en voorkom je onnodig hoge vrachtkosten.

2. Tijd

Het wegen van goederen kost tijd, daar ontkomen we niet aan.
Maar je kunt wel tijd besparen. Met onze wegende handpallettrucks bijvoorbeeld, kun je een pallet verplaatsen en meteen wegen. Dat scheelt veel tijd in plaats van het rijden naar een vaste weegschaal. Ook op je vorkheftruck kun je wegen met de weegsystemen van Stimag.

3. Ruimte

In veel logistieke centra worden onze weegschalen toegepast om containers nauwkeurig te beladen. Daarmee optimaliseer je de ruimte in de container en verlaag je dus de transportkosten. Bovendien zijn onze weegschalen geschikt om te wegen volgens de SOLAS-regelgeving.

4. Veiligheid

Een belangrijk aspect in elk bedrijfsproces is het vergroten van de veiligheid. Ons onboard weegsysteem waarschuwt bij overbelading en ongelijk verdeelde lading. Zo voorkom je boetes en verleng je de levensduur van je wagenpark. Maar ook schades bijvoorbeeld, worden niet gedekt in geval van overbelading.

5. Fouten

Weegschalen kunnen ook checkwegen, waarbij gecontroleerd wordt of het gewicht binnen bepaalde marges valt. Op die manier kun je bijvoorbeeld zien of bij het orderpicken de order compleet is, of de inhoud van de verpakking. Dat leidt weer tot minder fouten en meer klanttevredenheid.

6. Duurzaamheid

Hierboven werd het al genoemd: Efficiënter beladen met een weegschaal.
Maar dat is ook een manier om duurzamer te werken: Je vermindert daarmee overmatig brandstofverbruik en verkleint dus je ecologische voetafdruk.

7. Slijtage

Alle technische bedrijfsmiddelen slijten en dus ook weegschalen. Daarom is er het kalibratiecontract van Stimag: Voordat er afwijkingen gaan ontstaan met meer verspilling, kans op dure reparaties of verkeerde productsamenstelling, kun je jouw weegschaal jaarlijks laten controleren. Ook belangrijk voor ISO- en andere kwaliteitsnormen.

Wil jij ook besparen?

Onze verkoopadviseurs zitten klaar om je vragen te beantwoorden. Ze hebben jarenlange ervaring en geven je een eerlijk en goed advies.
Bel Rik of Rob: (088) 422 44 10 of ga naar ons contactformulier.