Uw bestelling Uw bestelling:  0
Bestelling afronden

Betaling vooraf of binnen 30 dagen na factuur, ter beoordeling door Stimag B.V.
Prijzen zijn ex. BTW.

Dierenweegschaal

Dierenweegschaal

Alle modellen die worden gebruikt om dieren te wegen, van kleine huisdieren tot groot vee, vallen in de categorie dierenweegschaal.

Toepassing

De weegschalen worden toegepast bij dierenartsen, in dierenziekenhuizen, door dierentuinen, bij fokprogramma’s en in agrarische bedrijven.

Vee

Weegschalen voor (klein) vee worden meestal gemaakt van aluminium waardoor ze licht en sterk zijn. Dit garandeert een langdurig probleemloos gebruik. De weegschalen zijn makkelijk verplaatsbaar en robuust uitgevoerd. De kwetsbare onderdelen, zoals de krachtopnemers en bekabeling, zijn weggewerkt in de constructie. Hiermee wordt beschadiging en aantasting door bijvoorbeeld mest voorkomen.

Huisdieren

Voor kleinere dieren zoals knaagdieren en huisdieren zijn er compacte weegschalen beschikbaar, uitgevoerd in kunststof en een RVS weegvlak met soms een rubberen antislip mat.

Dierweegfunctie

Een speciale functie bij deze weegschalen is de zogenaamde dierweegfunctie. Om het juiste gewicht te bepalen moet het dier het liefst stil staan, dit is echter vaak niet het geval. Als het dier onrustig of gewoon beweeglijk is wordt de kans op een onnauwkeurige weging groter. Door gedurende een aantal seconden een aantal wegingen te doen en daar automatisch het gemiddelde van te berekenen, kan de weegschaal toch een accurate uitlezing produceren.

Lees verder