Uw bestelling Uw bestelling:  0
Bestelling afronden

Betaling vooraf of binnen 30 dagen na factuur, ter beoordeling door Stimag B.V.
Prijzen zijn ex. BTW.

Telweegschaal

Telweegschaal (voor prijsweegschaal klik hier)

Om snel en eenvoudig producten te tellen kunt u gebruik maken van een telweegschaal. Een aantal stuks op de weegschaal, instellen met een druk op de knop en u kunt direct grote aantallen bepalen.

Uitlezing

Telweegschalen zijn vrijwel altijd uitgerust met 3 displays: één voor het totaalgewicht, één voor het gewicht per stuk en één voor het aantal stuks. Het stukgewicht bepalen gaat eenvoudig: de weegschaal deelt het aanwezige gewicht op de schaal door het ingegeven aantal stuks. Door dit stukgewicht echter heel precies te meten en uit te rekenen, tot wel 5 cijfers achter de komma, wordt het mogelijk om grote aantallen heel snel maar ook bijna feilloos te bepalen.

Afwijkingen voorkomen

Er zijn twee factoren waarmee we rekening moeten houden: De te tellen onderdelen zijn niet altijd allemaal precies even zwaar (bijvoorbeeld moertjes die iets meer of minder metaal bevatten) en de uitleesstap van de weegschaal moet niet te grof zijn. Dit laatste ligt iets minder voor de hand maar is wel heel belangrijk: als het apparaat weegt in stappen van bijvoorbeeld 1 gram en we leggen er steeds een onderdeel van 0,2 gram bij, dan “ziet” de weegschaal dit niet en zo ontstaan afwijkingen.

Stimag advies

Het is dus belangrijk om u te laten adviseren bij de keuze van de juiste telweegschaal voor uw toepassing. Vaak bepalen wij met de door u te tellen producten wat het meest geschikte model kan zijn, gebaseerd op het lichtste te tellen product en het maximale aantal wat kan voorkomen. Omdat Stimag een groot assortiment telweegschalen kan leveren, van precisiebalansen tot palletweegschalen, is het vrijwel altijd interessant om te kijken naar deze manier van tijd besparen in het productieproces. Nog belangrijker is vaak de eliminatie van fouten, die onherroepelijk ontstaan bij tellen met de hand. Medewerkers kunnen afgeleid of onderbroken worden, iets wat bij een weegschaal niet speelt.

Lees verder