Uw bestelling Uw bestelling:  0
Bestelling afronden

Betaling vooraf of binnen 30 dagen na factuur, ter beoordeling door Stimag B.V.
Prijzen zijn ex. BTW.

Vloerweegschaal

Vloerweegschaal

Van klein tot groot, Stimag levert vloerweegschalen in alle soorten en maten. Van eenvoudig voor pallets tot aan besturing van productieprocessen, wij bieden u een goede vloerweegschaal. De meest gebruikte oplossingen komen we tegen in magazijnen, waar ze gebruikt worden voor pallets.

Afmetingen

Is de weegschaal uitgevoerd als weegplateau dan kunnen we er verschillende pallets op wegen van europallets 80 x 120 cm tot blokpallets 120 x 120 cm.

SOLAS

Een makkelijk verplaatsbare variant is er in de vorm van een “U” frame, waarop europallets in de lengte kunnen worden gewogen. Twee losse weegbalken zijn er ook voor variabele of zeer lange lasten zoals buizen of balken. Stimag levert vloerweegschalen in bijna elk denkbare maat voor bijvoorbeeld vliegtuigpallets of zeecontainers. Het wegen van deze laatsten wordt steeds belangrijker onder wetgeving als “SOLAS” of “Ready for Carriage”.

Plaatsing uitlezing

De uitlezing bij dit type weegschalen heeft vaak een aparte plaatsing nodig. Aan de weegschaal vast zou de display snel beschadigen. Hiervoor zijn er diverse oplossingen. Vaak wordt de display al geleverd met een muurbeugel, zodat een en ander eenvoudig opgehangen kan worden. Soms zitten er zelfs zogenaamde “sleutelgaten” in de achterzijde van de indicator en is er geen beugel nodig. Als plaatsing op een wand geen optie is kan men ook gebruik maken van een vloerstatief, waardoor de uitlezing vrij in de ruimte komt te staan. Dit kan een uitkomst zijn als de vloerweegschaal van verschillende zijden beladen wordt, of als de weegschaal regelmatig verplaatst wordt. In het laatste geval heeft Stimag ook klantgerichte oplossingen paraat, zoals een vloerstatief aan de weegschaal vast.

Lees verder