Uw bestelling Uw bestelling:  0
Bestelling afronden

Betaling vooraf of binnen 30 dagen na factuur, ter beoordeling door Stimag B.V.
Prijzen zijn ex. BTW.

Tafelweegschaal

Tafelweegschaal

Een tafelweegschaal of bankweegschaal heeft over het algemeen een weegbereik van 10 tot 15 kg, maar er zijn ook modellen die tot maximaal 1,5 kg wegen. Afhankelijk van de toepassing kunt u kiezen voor een klein of juist groot weegbereik. De grootste tafelweegschalen kunnen tot 300 kg aangeven op het display.

Weegschaaltypen

Er zijn verschillende soorten tafelweegschalen, ook wel bankweegschalen genoemd. De tafel- of bankweegschaal heeft vaak een RVS weegplateau. Dit materiaal is duurzaam, hygiënisch en robuust. Doordat het plateau vrijwel altijd afneembaar is, is schoonmaken zeer eenvoudig.

Display

De uitlezing of display is er in diverse uitvoeringen. Los, zodat deze is neer te leggen of te zetten, bijvoorbeeld in de stelling. Vaak zijn er aan de achterzijde van de indicator zogenaamde “sleutelgaten” aangebracht, waarmee de indicator op eenvoudige wijze aan twee schroeven in de muur kan worden gehangen. Een veelgebruikte optie is het statief voor de display, zodat aflezen makkelijk wordt, ook bij hogere lasten op de weegschaal zoals emmers. Veel weegschalen zijn standaard met een statief uitgerust. Ook zijn er de zogenoemde compact weegschalen, met de uitlezing aan de voor- en soms ook aan de achterzijde.

Uitvoeringen

Compact weegschalen kunnen uitgevoerd zijn in kunststof, maar er zijn ook modellen in RVS, met name voor de voedingsmiddelenindustrie. Het weegvlak van de tafelweegschaal kan verschillende afmetingen hebben, van bijvoorbeeld 200 x 200 mm tot ongeveer 650 x 500 mm. De functies omvatten uiteraard wegen, maar ook tellen, schakelen, checkwegen of een combinatie daarvan zijn mogelijk.

Lees verder