Uw bestelling Uw bestelling:  0
Bestelling afronden

Betaling vooraf of binnen 30 dagen na factuur, ter beoordeling door Stimag B.V.
Prijzen zijn ex. BTW.

Prijsweegschaal

Prijsweegschaal

Om in de detailhandel snel een prijs te kunnen bepalen is een winkel- of prijsweegschaal ideaal. De prijs per kg of per 100 g is eenvoudig in te stellen of op te roepen.

Winkels en markten

In winkels en op markten worden veel producten verkocht die een prijs per bepaald gewicht hebben. De klant geeft de gewenste hoeveelheid aan, waarvoor vervolgens een prijs berekend wordt. Dit gebeurt snel en eenvoudig met 3 displays waarmee deze weegschalen zijn uitgevoerd: 1 voor het gewicht op de schaal, 1 voor de prijs per kg of per 100 g en 1 voor de actuele prijs.

Gebruik

De gewenste hoeveelheid wordt op de weegschaal geplaatst, met het numeriek toetsenbord wordt de prijs per kg of per 100 g ingetoetst en de prijs voor de gewogen hoeveelheid is direct af te lezen. Voor gebruik op markten zijn er opties in de vorm van batterijen of een oplaadbare accu die vaak langer dan een dag mee gaat.

Geijkt en verzegeld

Om te voorkomen dat de weegschaal -bedoeld of onbedoeld- verkeerde gewichten aangeeft en dus verkeerde prijzen berekent, wordt deze gecontroleerd voor aflevering en daarna verzegeld. Het Ministerie van Economische Zaken controleert regelmatig bedrijven en instellingen op de aanwezigheid van niet-toegelaten weegschalen. Stimag is echter ijkbevoegd en kan uw weegschaal eventueel opnieuw ijken.

Lees verder